Annie's Vittnesbörd Sida

 

Español eller Français
OBS! (Alla Bibelcitat är hämtade ur Folkbibeln)

Alla dikter och talesätt är inte översatta till engelska eftersom
de då skulle förlora sin rätta betydelse.

 


"Mitt liv är som en bildvävnad av rik och kunglig kulör.......

 

När en vän till mig frågade om jag ville skriva mitt vittnesbörd, så ville jag först säga: "NEJ"!!!! Jag kände bara att det var inte rätt tid att dela min vittnesbörd. Jag tänkte att jag fördrar att mina sidor får skildra berättelsen och Guds Ord skulle stå ensamt. Jag ville inte börja gräva i det förflutna, men Herren planterade en önskan i mitt hjärta att skriva mitt vittnesbörd och jag ville dela det med dig...

Jag växte upp i "kyrkan"... Jag trodde att bara gå till Gudstjänsten på söndagarna och vara en god person var
tillräckligt för att jag skulle "komma in i Himlen", ända tills någon delade med mig vad Bibeln säger i

Efesierbrevet 2: 8 & 9.... "Ty av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det, inte på
grund utav gärningar, för att ingen skall berömma sig. 

Då förstod jag vad Bibeln verkligen säger. Det var som ett ljus tändes i ett mörkt rum. Jag var som en Thomas tvivlare och jag ville inte lyssna på vad andra tänkte men istället ville jag veta vad Bibeln säger. Jag var ganska överväldigad över min nya upptäckt. Det var fantastiskt för mig att verkligen se verserna och vad de betydde. Det var som om jag såg dem för allra första gången.

När jag väl förstod betydelsen av NÅD (Guds Rättfärdighet genom Kristus bekostnad) tog jag emot Jesus som min Frälsare. Nåd betyder inte att man är god eller god nog... för om jag kom till himlen och Gud frågade mig varför skall jag släppa in dig.... vad skulle jag säga....Det fanns inget jag kunde säga... för det är en Gåva från Gud.... inte arbete eller goda gärningar. Ja, jag förstod att om inte Kristus hade kommit till jorden och gett sitt liv på korset för att betala det yttersta/maximala priset så hade jag ingen rätt att få komma till himlen. Han dog för bara mig. Hur ödmjukt detta var.

 Alla är vi satta på krukmakarens hjul och Han förädlar oss som guld.......

 

Klag 4:2  Sions ädlaste söner, som liknade fint guld, hur räknas de inte nu 
som lerkärl, verk av krukmakarhänder.

Rom 9:21  Har inte krukmakaren den rätten över leret att av samma klump 
göra ett kärl för hedrande användning och ett annat för mindre hedrande?

Jes 64:8  Men HERRE, du är vår Fader. Vi är leret, och du är den som 
danat oss, vi är alla verk av din hand.

Jes 48:9  Men för mitt namns skull håller jag tillbaka min vrede, för min äras 
skull är jag långmodig, så att du inte blir utrotad.
Jes 48:10  Se, jag har luttrat dig, men silver har jag inte fått. Jag har prövat 
dig i lidandets ugn.

Sak 13:9 
Den tredjedelen skall jag låta gå genom eld. Jag skall luttra dem 
som man luttrar silver, pröva dem som man prövar guld. De skall åkalla mitt 
namn och jag skall bönhöra dem. Jag skall säga: "Detta är mitt folk." Och 
folket skall svara: "HERREN är min Gud."

 

"Det gjorde mig gott att bli tillrättavisad, 
så att jag fick lära mig dina stadgar."
~Ps 119:71~

De senaste få åren av mitt liv har varit som "Job" åren i Bibeln med förluster av många slag. Men att genomtänkt utarbeta dem skulle inte ge Gud äran. Mer viktigt är vad de är, att Han upprättade mig genom dessa rysliga tider när alla andra verkade överge mig. 

Jag känner att jag skall dela med dig en nyligen inträffad förlust. Min yngre bror "Billy" dödades i en tragisk bil olycka den 28 februari, 1996. Sedan den dagen har ingenting varit detsamma.

 

William A. Spencer
"Bill"
Nov 1, 1963 - Feb 28, 1996
"To Live in the Hearts of Those
You Leave Behind is not to Die."
~Robert Orr~

 

Jag vet att Billy är i himlen och att jag kommer att få träffa honom igen. Jag tackar Herren denna visshet. Men.....sorg och död verkar aldrig vara något man väntar sig.....speciellt vid en så ung ålder.... När Billy dog så vändes mitt liv upp och ner... Jag visste att jag var kristen men det var en tid av att åter utvärdera mitt tros system. Vad trodde jag egentligen och varför kom några av dessa frågor upp till ytan. Jag vet inte hur det är med dig men i mitt liv så har jag alltid brottats med att ha kontrollen. Så om jag förtröstar på Gud och verkligen litar på Honom....då har antingen Han kontrollen eller jag ..... Det finns inget mellanting. Kunde jag verkligen lita på Honom i ALLA saker? Behövde jag verkligen andra människor för att acceptera och älska mig? Vad det verkligen OK att vara alldeles ensam? Spelade det verkligen någon roll vad andra människor tänkte eller sa? Ärligt talat.... ja jag är kanske för känslig.... och jag vill verkligen att alla ska tycka om mig. Men var det realistiskt....och var det detta som Gud ville. Jag har lärt mig så mycket på grund utav förlusterna i mitt liv. Jag lärde mig att bara Gud verkligen känner våra hjärtan och ÄLSKAR oss villkorslöst. Människor kommer att göra oss besvikna och misslyckas för när allt kommer omkring så är de bara mänskliga.

 

"Grief, is a process by which we are allowed to value the loss, and be healed of the loss, so that our life can go on. Just as the body knows how to heal a cut, so the spirit uses the process of grief to heal the injured parts of our soul. It is as if grief is the scab that permits healing."
~Reverend Leigh Early~

 

En vers som verkligen upprepade sig hela tiden i min ande var Joh 3:16...."Ty så älskade Gud världen, att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv." .....Billy lämnade kvar en moder och en fader, två systrar, en systerdotter, två systersöner.....och en son.... En son så ung, skulle han någonsin komma ihåg hans fader. Någon sa: "Gud skulle inte ta en fader ifrån hans son....och Billy skulle aldrig lämna hans egen son".....men versen fortsatte att komma in i mina tankar.....att om Gud offrade sin Son....så visste Han verkligen vad Han gjorde när han tog hem Billy så ung. 

När Billy dog fick vi telefonsamtal från många utav hans vänner. De sa: "Vi vet att Billy var kristen och vi vill veta hur vi också kan bli en". Även i denna tragedi använde Gud Hans Omsorgsfulla Hand för att hämta mer själar in i Himmelriket. Änglarna sjöng den dagen.

 


If tears could build a stairway,
and memories were a lane,
I would walk right up to heaven
to bring you home again.
No farewell words were spoken
no time to say goodbye
you were gone before I knew it,
and only God knows why.
My heart still aches in sadness
and secret tears still flow,
what it meant to lose you,
no one will ever know.
Anonymous

 

Det var Bibelns texter som jag hade "gömt i mitt hjärta" som gav mig mat och förnyade mig. Var uppmuntrad...Herren kommer inte att leda dig någonstans där inte Hans Nåd upprättar dig. Och nu.... med hela mitt hjärta kan jag säga...... "Varthelst Han leder....Vill jag följa".

 

My life is but a weaving
Between my Lord and me,
I cannot choose the colors
He worketh steadily.

 
Ofttimes He weaveth sorrow,

And I in foolish pride
Forget He sees the upper
And I, the underside.

 
Not till the loom is silent

And the shuttles cease to fly
Shall God unroll the canvas
And explain the reason why.


 The dark threads are as needful
In the Weaver's skillful hand
As the threads of gold and silver
In the pattern He has planned.
 
~~Grant C. Tullar~~

 

Här är en sång som var i mitt hjärta idag då jag förberedde denna sida för er....


Something Beautiful Something Good
All my confusion He understood
All I had to offer Him was brokenness and pain
But He made something Beautiful of My Life.
~ Bill and Gloria Gaither ~

 

Nåväl, detta var direkt ifrån Herren....så någon måste behövt höra detta....Jag hoppas att denna sida kommer att förhärliga Gud och "välsigna hjärtan" av dem som läser det. Versen nedan säger verkligen allt detta för mig:

 


"Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Fader, barmhärtighetens Fader och all trösts Gud, han som tröstar oss i all vår nöd, så att vi kan trösta dem som är i nöd med den tröst vi själva får av Gud." 2 Kor 1:3-4

 

RSD ~ Reflex Sympathetic Dystrophy

Jag har
RSD. Jag har en lindrig typ, detta är verkligen en ovanlig och sällsynt förekomst. Normalt urartar den. Jag har fortfarande symptomen och problem med båda mina armar. Men det är en lång historia och för en annan gång.

Tack Herre! Jag är förbluffad och ödmjuk att Herren kan använda mig till att uppmuntra andra med mina websidor trots mina omständigheter. Men Guds nåd är tillräcklig!

För att veta mer om detta besök: Annie's sida om kronisk smärta/sjukdom

DKEGA's Uppmärksamhet på RSD sida : Karen har gjort ett exceptionellt jobb med hennes sidor. Önskar jag hade denna praktiska information när jag först fick min diagnos.
Melinda's
RSD och jag sida - Hon har RSD i hennes ben, men Herren har använt detta för att starta ett Ministry för dem som är drabbade av kronisk smärta. Även bilder.

 

Andra sidor med vittnesbörd som har berört mitt hjärta

Feature som vittnesbörd: 4/27/98
Denice's vittnesbörd sida - Denice har blivit snabbt en mycket nära vän. Bara Herren kunde ha fört oss samman. Hon har fått uthärda mycket sjukdom och har fortfarande konstant smärta. Men du kommer också att märka att i hennes liv har Herren tagit allt det som hon har fått uthärda för att använda henne för att trösta och utmana dig att leva ditt dagliga liv för Herren.

Tidigare feature som vittnesbörd:
Linda's vittnesbörd sida - Linda har gjor ett underbart arbete för att förklara skillnaden mellan att "tänka" att jag kommer att komma till Himlen och att "verkligen veta" att du kommer till Himlen. Jesus kan och kommer att göra en skillnad i ditt liv om du tillåter Honom. Vänligen besök Linda's vittnesbörd sida. Tiden är för kort och du behöver verkligen att veta för säkert att du kommer att vara med Herren i Himlen när du dör.

Min vän Peggie har en UNDERBAR Andakt sida:
Survival 101--A Christian Devotional from "Peggie's Well"

Andra relaterade sidor utav Annie:

In Swedish/Svenska: Annie's "Guld Kruke" Sida

 


Annie's Hemsida

Annie's "Feature" Helg Sida

Annie's Helg Sida

Annie's "Feature" Sida

Annie's "Feature" Page


Annie's Email Sida

Copyright 1997 - 2005 Annie's Home Page. All Rights Reserved. Swedish translation of this page/Svensk översättning av denna sida: Copyright 2002 Annika Staffansson. All Rights Reserved. Jag tackar Herren för alla artister som har gjort grafiken. Utan dem vore dessa sidor inte desamma. Vänligen besök Annie's lista på utmärkta grafik ställen för en lista av deras länkar. Webbhotell för denna site är: Christian Web Host

För en lista av resten av mina sidor:
Click here to go to "Annie's Directions to My House" my index page.